HAARP Project

„Snowden elegendő információval rendelkezik ahhoz, hogy egyetlen perc alatt soha nem látott kárt okozzon az amerikai kormány számára” – jelentette ki Glenn Greenwald, a brit The Guardian napilap újságírója az argentin La Nacion-nak adott interjújában.

Az újságíró elmondása szerint, akin keresztül zajlott az Egyesült Államok hírszerző tevékenységéről szóló botrányos információk publikálása, Snowden a menekülése előtt világszerte információkat őrzött meg hálózati helyeken.

„Az amerikai kormánynak minden nap imádkoznia kellene azért, hogy semmi se történjen Snowdennel, máskülönben a teljes adatmennyiség nyilvánosságra fog kerülni, az Egyesült Államok számára pedig ez a rémálomnál is rosszabb lesz” – mondta Greenwald.

Forrás

Snowden a hivatalos verzió szerint harmadik hete a moszkvai Seremetyjevo repülőtér tranzitvárójában tartózkodik, ott várja, hogy továbbutazhasson egy harmadik országba, amelyik menedéket nyújt neki. Washingtonban is csak találgatnak, merre lehet a hazaárulónak bélyegzett kiszivárogató.

A Time által megszólaltatott biztonsági szakértők nem hisznek a hivatalos orosz közlésnek, azt valószínűsítik, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori alkalmazottját Moszkvába érkezése után az orosz titkosszolgálat kivonta a forgalomból. A Kreml számára rendkívüli értéket képviselő Snowdent vélhetően egy főváros környéki biztonságos helyre szállították, hogy különféle eszközökkel szóra bírják, és megszerezzék az amerikai felderítő szolgálatok működéséről szóló fontos információkat.

“Kétségtelen, hogy egy ilyen bennfentes értesülésekkel rendelkező személy kivételes fogás lenne” – mondta a Time-nak Mihail Ljubimov, aki 20 évig dolgozott a KGB-nek. “Nagyon fontos információk birtokában van” – tette hozzá a szakértő.

Egy olyan dörzsölt hacker és számítógépes guru, mint Snowden azonban biztos védelembe helyezte a birtokába jutott információkat, részben titkosítással és részben úgy, hogy egy távoli felhőben (cloud) tárolja azokat – véli Nyikita Kiszlicin, az orosz Hacker Magazin szerkesztője. Kifejtette, hogy olyan titkosítási programok léteznek, amelyek komoly gondot okozhatnak még az orosz kormány szakértőinek is. “Nem ismerjük pontosan, mire képesek a titkosszolgálatok, de vannak olyan programok, amelyek algoritmusát még a szuperszámítógépekkel is több évbe telne feltörni” – mondta.

Ezért az orosz titkosszolgálatok arra kényszerülnek, hogy megszerezzék Snowdentől a titkosítási kulcsokat és adatfelhőjének jelszavát, amelyeket az amerikai informatikus nyilván nem akar önként kiadni. Támogatói és saját maga szerint Snowden nemes célból lett kiszivárogtató, nem azért, hogy a titkos amerikai lehallgatási programok részleteit kiszolgáltassa az ellenségnek, a kínaiaknak vagy az oroszoknak.

Oleg Gorgyijevszkij, a KGB egykori ezredese – akit 1985-ben hazahívtak Londonból Moszkvába, miután kiderült, hogy kettős ügynök – úgy gondolja, Snowdennek olyan szereket adnak, amelyek megoldják a nyelvét. A három évtizede londoni száműzetésben élő egykori orosz kém, akiből a KGB annak idején különféle eszközökkel igyekezett információkat kiszedni, azt mondta, saját tapasztalatból tudja, sokféle kábítószert használhat az orosz titkosszolgálat, hogy elérje célját. KGB-s kollégái annak idején olyan szereket adtak neki, amelyektől “úgy dalolt, mint a pacsirta”. A neki adott szer ráadásul javarészt kitörölte az emlékezetéből azt, ami történt vele, de másnap reggel, amikor szörnyű állapotban felkelt, azzal tisztában volt, hogy teljesen kompromittálta magát.

Alekszandr Kuzminov volt orosz titkosszolgálati tiszt szerint a KGB egykor az SP-117 jelű színtelen, szagtalan, íztelen szert használta erre a célra. A jelenleg Új-Zélandon élő szakértő Biological Espionage (Biológiai kémkedés) című könyvében részletesen ír a szer hatékonyságáról. Kuzminov a 80-as, 90-es években szolgált az orosz külföldi felderítő szolgálatnál (SZVR), amely a külföldön fedésben dolgozó ügynökök tevékenységét irányítja. Leírta, hogy Moszkva rendszeresen alkalmazott különféle kábítószereket saját ügynökein is, hogy ellenőrizze hűségüket. A szerek hatásának elmúlásával az ügynökök állítólag semmire sem emlékeztek abból, amit mondtak, és ha az eredmény kielégítő volt, visszaküldték őket a kiküldetési helyükre, mintha mi sem történt volna.

Bár nem lehet megállapítani bizonyosan, hogy melyik orosz titkosszolgálat vette kezelésbe Snowdent, Gorgyijev szerint az amerikai informatikussal az SZVR vagy a FAPSZI, az állami kommunikációs és információs ügynökség valamelyik részlege foglalkozik. A 2003-as átszervezés előtt a FAPSZI volt az amerikai NSA orosz megfelelője. Az amerikaiakhoz hasonlón az oroszok is folytatnak titkos adatgyűjtést. Ezt a tevékenységet ma a két legfőbb felderítő szervezet, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSZO) látja el, elsősorban az egykori szovjet államokban végeznek ilyen tevékenységet, és nyilván rendkívüli módon érdekli őket az amerikaiak ilyen irányú működése.

 

Vlagyimir Rubanov – aki 1991 és 1992-ben irányította a KGB elemző főigazgatóságát, majd három évig az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője volt – hangsúlyozta, hogy Snowdennek információi lehetnek az amerikai adatgyűjtési rendszerek belső ismérveiről, a célpontokról és az irányelvekről. “Bolond lenne az, akinek lehetősége van hozzájutni ezekhez az információkhoz, ha nem használná ki” – jegyezte meg. Rubanov – aki a Time által megkérdezett szakértők közül a legközelebb maradt az orosz titkosszolgálatokhoz, jelenleg is egy Kreml közeli elemző intézet, a Kül- és Védelempolitikai Tanács munkatársa – azonban kisebbítette Snowden fontosságát, mint fogalmazott, “nem hiszem, hogy bármilyen információval meg tudna lepni bennünket”. Rubanov ráadásul úgy véli, ha Moszkva hozzá akarna jutni Snowden jelszavaihoz, nem lenne szükség kábítószerekre, szerinte “ez csak pénz kérdése”.
MTI nyomán – alfahir.hu

Mi a HAARP

Kutatási anyag 2002-ből

A Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszférakutató Program elnevezés egész békésen hangzik, s azt hihetnénk, hátterében esetleg az ozonoszféra megmentésének, vagy a globális felmelegedés megakadályozásának kikísérletezése áll. Tudományos szakértők és katonai elemzők azonban rámutatnak, hogy minderről szó sincs. Sokkal inkább egy – már Tesla által megsejtett módszer alapján megvalósított – rendkívül sokoldalú fegyvert takar az elnevezést, olyan jellegű fegyvert, mellyel a Star Wars sorozatban találkozhattunk. Eddig legalábbis.

Az Egyesült Államok Haditengerészete és Légiereje az alaszkai székhelyű Fairbanks Egyetemmel közösen, földi telepítésű csillagháborús fegyverrendszert épített, Alaszka távoli, bokros vidékén. Ma már szerte a világon találkozhatunk olyanokkal, akik határozott választ szeretnének kapni a HAARP project természetét illetően, köztük alaszkai bozótlakos, finnországi fizikus, holland tudós, anti-nukleáris tüntető Ausztráliából, vagy akár egy kanadai nagymama.
Az 1960-as években megismert tüntetési módszerekkel ellentétben a HAARP Project elleni fellépés az 1990-es évek technikáját tükrözi: Internet-üzenetek, faxok, rádióműsorok, valamint számos média a világ legkülönbözőbb pontjain igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok fanatikus kormánya milyen új eszközzel kíván befolyást és hatalmat gyakorolni más nemzetek felett.

Kutatócsoportok alakultak szerte a világon, s több könyv is megjelent a HAARP Project-tel kapcsolatban. A csoportok nem alkottak szervezett közösségeket, tagjaiknak egy cél lebegett a szeme előtt: a széles nyilvánosság elé tárni mindazt, amit sikerült felderíteniük. Munkájuknak köszönhetően ma már sokkal többet tudhatunk a HAARP Project hátteréről és politikai szövevényéről.

Az egyik legismertebb munka az Angyalok Nem Játszanak HAARP-on – Tesla Továbbfejlesztett Technológiája – címet kapta, s szerzői közt megtaláljuk Dr Nick Begichet és Jeane Manninget is.

A HAARP felépítése és működése

A HAARP rendkívül hirtelen és erős hatást gyakorol az ionoszférára fókuszált, irányítható elektromágneses sugár alkalmazásával. (Az ionoszféra a Föld körül 60-100 km magasságban található, elektromosan töltött részecskéket tartalmazó felsőlégköri réteg.)

A HAARP lényegében egy megfordított rádióteleszkóp: az antennák jeleket küldenek ki, ahelyett, hogy vennének. Kezdetben csupán rendkívül erős rádióhullám nyaláb teszteket végeztek vele, az ionoszférába juttatott fókuszált energianyalábok juttatása révén, felfűtve az adott területeket. Az energianyalábok azonban szabályosan visszapattantak és minden megsemmisítettek a felszínen, élőt és élettelent egyaránt.

A HAARP Project úgy van beállítva a nyilvánosság felé, mint Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszférakutató Program, s azt a benyomást igyekszenek kelteni, hogy itt valami, tudományos akadémiák által támogatott, tevékenységről van szó, az ionoszféra állapotának megváltoztatására irányuló céllal, a kommunikációs rendszerek tökéletesebb felhasználhatóságáról – valamennyiünk érdekében. Azonban amerikai katonai források egyértelművé teszik: a HAARP segítségével megtudhatjuk „miként használható fel az ionoszféra a Védelmi Minisztérium céljaira.” A tengeralattjárókkal való kommunikáció csak az egyik lehetséges felhasználási terület.

A sajtóban s más forrásokban megjelent információk a HAARP képességeit messze alatta tüntetik fel a valóságosnak. A nyilvánosságra került hírek olyan fényben próbálják beállítani a tervezetet, mintha az semmiben sem különbözne más, az ionoszféra felfűtését célzó kísérletektől, melyeket a világ különböző jól ismert helyszínein folyamatosan végrehajtanak, ezek közül néhány: Arecibo, Puerto Rico, Tromso, valamint Norvégia és Oroszország nagyobb obszervatóriumai. Az amerikai kormány egyik, 1990-ből származó jelentése azonban leszögezi, hogy az ionoszféra hirtelen és erős rádiófrekvenciás besugárzása annak szokatlan működését váltja ki.

…a nyugati államokban jelenleg elérhető nagyfrekvenciás energiák alkalmazásával tanulmányozzák a fellépő instabilitásokat, a legerősebb tartományok eloszlását, melyeken túl plazmamegszaladások várhatók, mielőtt a következő energiaszint faktorát elérnénk.”

Ha a honvédségnek és a vele együttműködő Fairbanks egyetemnek sikerül bebizonyítania, hogy a földi bázisú csillagháborús technológia működőképes és megbízható, azzal mindketten nyernek. A honvédség egy viszonylag olcsó védelmi ernyőt, az egyetem pedig kísérletezhet a legdrámaibb energiájú geofizikai terekkel, amire a légköri robbantások betiltása óta senkinek sem állt módjában. A sikeres teszteket követően megkaphatják az elkövetkezendő idők katonai megaprojeteit, miáltal hatalmas piac nyílik az Alaszka északi vidéken lévő gázterületek kiaknázása előtt.

Áttekintve Bernard Eastund texasi fizikus különböző szabadalmait, teljesen egyértelművé válik, hogy a honvédségnek feltett szándéka a HAARP állomás használata. Mindezekből az is kiderül, hogy az amerikai kormány egyre kevésbé szavahihető. A honvédség pontosan tudja miként alkalmazza ezt a technológiát, ezt nyilvánvalóvá is tette az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumaiban. A honvédség természetesen igyekszik szándékosan félrevezetni a közvéleményt, hiszen a kifinomult politikai játékokban a csalás és a dezinformálás megszokott gyakorlat.

Katonai szakértők szerint a HAARP rendszer az alábbiakra képes:

 – Olyan eszközt ad a honvédség kezébe mely segítségével képes kiváltani az elektromágneses lökéshullám-keltést anélkül, hogy ehhez termonukleáris bombákat kellene alkalmaznia.

 – Felváltható a jó néhány extrém alacsony frekvenciákat alkalmazó tengeralatjárók számára kommunikációs rendszer Michigan és Wisconsin államban egy jóval korszerűbb és egyszerűbb technológia alkalmazásával.

 – Kiváltható a horizonton túllátó radarrendszer, melyet korábban éppen a HAARP rendszer közelében telepítettek, egy sokkal rugalmasabb és megbízhatóbb berendezéssel.

 – Általa lehetőség nyílik arra, hogy földrésznyi területek teljes kommunikációs rendszerét megbénítsák, miközben a katonai adatközlő rendszerek továbbra is működőképesek maradnak.

 – Kiterjedt területek átvilágítására képes, s ha ezt az adottságát kiegészítik szuperszámítógépek támogatásával, mint például a Cray computerek, akkor lehetővé válik az atomsorompó-egyezmény és más békeszerződések betartásának ellenőrzése.

 – Felhasználható geofizikai képességei révén olaj, gáz és ásványi anyagok lelőhelyeinek felderítésére kiterjedt térségekben

 – Alacsonyan szálló repülőgépek és cirkálórakéták felderítésére is alkalmas, feleslegessé téve más technikák alkalmazását.

A fentebb felsorolt adottságok egészen jól hangzanak, akik hisznek a nemzetbiztonságiak becsületességében, és elkötelezettjei a költségvetés-csökkentési törekvéseknek. Azonban a HAARP rendszer azon felhasználási területei, melyekről a nyilvános beszámolókban nem találhatók magyarázatok, csak a Légierő, a Szárazföldi Erő, a Haditengerészet, és más állami szervezetek belső információs rendszerén, már egyenesen riasztóak. Továbbá, azok a hatások, melyek az ionoszférában, a természetes védőpajzsunkban kialakulhatnak az igen magas energiaszintek felelőtlen alkalmazása következtében, egyenesen katasztrófához vezethetnek.

A NO HAARP mozgalom egyik alapítója, Clare Zickuhr szerint: „A honvédség gigászi energiákat pumpál rendkívüli sebességgel az ionoszférába, s megfigyeli, mi történik.” Nem igazán akarják azt sem bevallani, hogy fogalmuk sincs, egészen pontosan fog bekövetkezni. A Pennsylvániai Állami Tudoányos Intézet egyik cikke pedig kifejezetten henceg az eredményekkel: A HAARP Project a valaha létezett legmagasabb energiaszinteken dolgozik. Ahogy a cikk szerzője Begich és Manning megjegyzi: „…a nagyfiúk új játékszerükkel játszogatnak.” A HAARP segít megtapasztalni a felső légkör működését, általa megtudhatunk olyan dolgokat, melyek még nem ismertek. Független szakértők azonban úgy reagálnak a Begich és Manning által leírt „égi játékra”, mely előre nem látható hatásokat keltve része a globális vandalizmusnak.

HAARP Program technikai részletei

A HAARP ionoszféra-kutató létesítmény a sarkvidéki térség legnagyobb beruházása a magaslégkör vezetőképességének vizsgálatára. Két fő részből áll:

 – Nagyenergiájú, nagyfrekvenciájú adóberendezés és antenna. az adó teljesítménye hivatalos források szerint 3.6 millió watt, nem hivatalos források szerint – volt kormánytisztviselők – elérheti 100 gigawattot is. Az antennamezőn 180 darab kereszt alakú dipól-szerkezet van felállítva, derékszög alakban.

 – Komplett tudományos bázis, teljes felszereléssel, az ionoszféra saját tevékenységének, valamint a mesterségesen keltett változások megfigyelésére. A megfigyelési eredmények egy részét valós időben lehet követni az Interneten.

Az aktív ionoszféra kutatások során a generált jeleket az adóberendezésekkel kisugározzák nagyjából függőleges irányban. A jeleket az ionoszféra 100 és 350 km-es magasságban elnyeli, a használt frekvencia függvényében. A nyalábok átmérője mindössze néhány száz méter, a magas légkörbe érve a nyaláb néhány tucat kilométer átmérőjűre terjed szét. A hivatalos források az energiasűrűségre 3 mikrowatt/cmadnak meg, nem hivatalos források ennek milliószorosát.

A HAARP története

Az alább ismertetendő szabadalmak megvalósítását eredetileg az ARCO Power Technologies Incorporated (APTI) felügyelte, az Atlantic Richfield Company leányvállalata, mely egyben a világ egyik legnagyobb olajcége is. Az APTI kapta a megbízást a HAARP megvalósítására. Az ARCO azonban eladta a megbízását, így a szabadalmak, s a második fázis építési megbízása az E-systems kezébe került 1994. júniusában.

Az E-systems a világ egyik legnagyobb hírszerző cége – dolgozik a CIA-nek, védelmi hírszerző szervezeteknek és másoknak. 1.8 milliárd dollár az éves eladásuk az említett szervezetek részére, beleértve 800 millió dollárt a Fekete Projektekből, olyan tervezetekből, amelyek annyira titkosak, hogy még az Amerikai Kongresszus tagjai sem ismerhetik meg a pontos tételeket, melyekre a pénzt elköltik. 

 

Az E-systems a Raytheon vállalat birtokába került, tényezője a védelmi kiadások vonatkozásában. 1994-ben a Raytheon a 42. helyet foglalta el a világ leggazdagabb 500 cégének listáján. Szabadalmi leírások ezreit birtokolja, többek közt olyanokat is, melyek igen értékesek lehetnek a HAARP Project megvalósítása során. A tervezet gerincét 12 szabadalom adja, melyek természetesen mélyen el vannak süllyesztve a Raytheon páncélszekrényeiben. Az egyik meglehetősen figyelemfelkeltő: Bernard J. Estlund, #4,686,605 jelű szabadalma a következő címet viseli: „Eljárások és berendezések a Föld légkörének, az ionoszférának és/vagy a magnetoszférának megváltoztatására”, volt az, melyet titkos kormányintézkedés nyomán zároltak a nyilvánosság elől.

Az Eastlund-féle ionoszféra-fűtő berendezés különbözött a korábbiaktól, a kibocsátott rádiósugárzást az ionoszféra egy fókuszpontjára lehet koncentrálni. Az eltérés következtében elképesztő mennyiségű energiát lehet az ionoszférába juttatni, egy wattot köbcentiméterenként, míg a korábbi készülékek elméleti energiaszintje ennek egymilliomod része volt.

Az említett energiaszint az ionoszférát olyan állapotba képes juttatni, ami szükséges ahhoz, hogy a szabadalomban leírt futurisztikus tulajdonságokra szert tegyen. A szabadalmi leírás arról is említést tesz, hogy elméleti alapjait Nikola Tesla 1900-as évek elején végzett kutatásaira alapozza.

Mit hoz ez az új technológia az ARCO vállalatnak, a szabadalmi leírás eredeti tulajdonosának? Rendkívüli profitszerzési lehetőséget, ami a vezetéknélküli energiatovábbításban, az erőműtől a gázmezőkig, rejlik.

Egy ideig semmi hír sem érkezett arról, hogy a HAARP rendszernek ilyen jellegű felhasználásán kísérleteznének. 1995. áprilisában azonban Begich rátalált néhány további szabadalmi leírásra, melyeknek szerzője egy „kulcsszemélyiség”, az APTI alkalmazottja. Ezek között a leírások között valóban szerepel a drótnélküli energiatovábbítás lehetősége.

Eastlund szabadalma előre jelzi, hogy az alkalmazandó technológia megzavarhatja, sőt egyenesen lehetetlenné teheti a repülőgépek és a különböző rakéták igen bonyolult irányítórendszereinek működését. Továbbá, a berendezés azon tulajdonsága, hogy nagy területeket képes a legkülönbözőbb frekvenciájú elektromágneses sugarakkal beszórni, oly módon, hogy ezeket a frekvenciákat végig ellenőrzés alatt lehet tartani, lehetővé teszi, hogy tökéletesen blokkolják a kommunikációt úgy a szárazföldek, mind a tengerek felett és a légkörben.

A szabadalmi leírás a következőket tartalmazza:

 – Ez a találmány lehetővé teszi, hogy példa nélkül álló energiamennyiséget pumpáljunk a Föld atmoszférájába stratégiai megfontolásokból, és hogy ezt az energiaszintet fenn is tartsuk meghatározott energiaimpulzusok alkalmazásával, miáltal a légkör viselkedése sokkal pontosabban és jobban irányítható mint amit ez idáig sikerült megvalósítani mindenekelőtt nukleáris bombák felrobbantásával különböző magasságokban.

 –  …lehetséges lesz, interferenciát kelteni más kommunikációs rendszerekben, miközben a légköri állapotok megváltoztatásával más jellegű kommunikációs rendszer építhető ki, annak ellenére, hogy akár az egész bolygó kommunikációs rendszere le van bénítva. Másképpen mondva, miközben egy sugárzásfajta alkalmazásával alkalmatlanná tesszük más kommunikációs rendszerek működését, egy újabb kommunikációs rendszert hozunk létre.

 – …a légkör nagy területeit lehet elképzelhetetlen magasságokba emelni, miáltal a beérkező ellenséges rakétákat megjósolhatatlan és előre betervezhetetlen durva hatások érik, ami a pusztulásukhoz vezet.

 – Lehetségessé válik az időjárás befolyásolása, például oly módon, hogy megváltoztatjuk a magaslégköri szélviszonyokat, oly módon, hogy egy vagy több mesterséges turbulenciát keltünk, melyek akár lencseként és képesek működni.

 – …a légkör molekuláris összetétele is megváltoztatható, miáltal pozitív környezeti hatások érhetők el. Lehetőség nyílik arra, hogy a légkör bizonyos molekuláinak mennyiségét mesterségesen megnöveljük, például az ózonét, vagy a nitrogénét.

Begich rábukkant további 11 APTI szabadalmi leírásra, ezek arról szólnak, hogyan állítsunk elő atombomba erejű robbantásokat, a drótnélküli energiatovábbításról, a horizonton túl érzékelni képes radarról, a nukleáris robbanófejeket szállító rakéták detektálásáról, termonukleáris bombák által keltett elektromágneses lökéshullámokról, s egyéb csillagháborús trükkökről. Mindezeket a szabadalmi ötleteket a HAARP rendszer képes ellátni.

 

Begich és Manning nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatási eredményei meglehetősen bizarr képet festenek. Például, a Légierő publikussá vált dokumentumai egyértelművé teszik, hogy a fejlesztés alatt álló rendszer képes befolyásolni és megzavarni az emberi tudatállapotot rádiófrekvenciás jelek kisugárzásával, igen nagy földrajzi területeken. A legbeszédesebb beszámolót a technológia leírásáról Zbigniew Brzezinski, Carter elnök nemzetbiztonsági tanácsadója és J.F. Macdonald, Johnson elnök tudományos tanácsadója, az UCLA-i geofizika professzor adta, leírták, hogy az energiaátviteli rendszerek miként használhatók geofizikai és környezet-átalakító fegyverekként. Beszámolójuk rámutat arra, hogy ezek az effektusok milyen következményekkel járnak, és milyen negatív hatásokat váltanak ki az emberi egészség és agyműködés terén.

A HAARP rendszer mentális működés befolyásolási képessége a legaggasztóbb. Harvardi professzorok, katonai stratégák, tudósok, a Nemzetközi Vöröskereszt genovai munkatársai készítették el közösen az elektromágneses hullámok idegi működést befolyásoló hatásairól szóló negyven oldalas tanulmányt. Ebben a munkában többek közt arról is olvashatunk, hogy pontosan melyek azok a frekvenciák, amelyek kiváltanak ilyen hatást. Ezek a sugárzási tartományok pontosan megegyeznek a HAARP rendszer sugárzási képességével.

Az alábbi kijelentések Brzezinski 25 évvel ezelőtt megjelent munkájából idézzük, ő akkoriban a Columbia Egyetem professzoraként dolgozott:

„Politikai stratégákat csábítja az a lehetőség, hogy kiaknázzák az emberi agyműködésben és a viselkedésben rejlő lehetőségeket. Gordon J.F. MacDonald geofizikus, aki egyben a speciális fegyverek szakértője kijelentette, hogy jól időzített, elektromos energia-felszabadítás bizonyos típusú oszcillációkat válthat ki, minek következtében a Föld bizonyos területein rendkívül nagy energia szabadul fel.

…ezen ismeretek felhasználásával ki tudunk fejleszteni egy olyan rendszert, mely képes súlyosan károsítani az agyműködését az emberek akár tíz vagy százmillióinak is a választott célterületen, akár hossz időn át is.

…nem számít, hogy a természetes környezetet megfelelően manipulálva milyen mértékben képes a rendszer megváltoztatni a viselkedést, hiszen nemzeti érdekekről van szó. A technológia, mely lehetővé eszi a vázolt működést, néhány évtizeden belül kifejleszthető.”

1966-ban MacDonald tagja volt az Elnöki Tudományos Tanácsadó Testületnek, később pedig az Elnöki Környezetminőségi Tanácsnak. Számos cikket jelentetett meg az irányított természetes környezeti technológiák katonai alkalmazhatóságának vonatkozásában. A legjelentősebb kijelentése, melyet geofizikusként tett, a következő: „a geofizikai hadviselés kulcsa a természetes környezeti instabilitások felismerése, minek következtében kis energia felhasználásával jóval energiamennyiségeket nyerhetünk.” Az egykori geofizikus tehát olyasmit sejtett meg, amit most a HAARP Project keretében meg is valósítottak.

A geofizikusok felismerték tehát, hogy energiát juttatva a természetes környezetbe, jelentős hatások lehet kiváltani. Az emberiség jelenleg is hatalmas elektromágneses energiákat juttat a környezetbe anélkül, hogy bárki is pontosan tudná mi lehet a kritikus érték. Begich és Manning könyve néhány igen fontos kérdés is felvet:

 – Ezek az energiasugárzások mindenféle hatás nélküliek, vagy éppenséggel hatásuk összegződik, mely egy bizonyos érték elérésekor visszafordíthatatlan károsodást okoz?

 –  A HAARP Project egy lépés csak az úton, melyről nincs visszafordulás?

 – Újabb olyan energia-kísérletbe fogunk, mely által kiszabadítjuk a démonokat Pandora szelencéjéből?

Az 1970-es évek elején Zbigniew Brzezinski megjósolta egy „jobban ellenőrzött és irányított társadalom” létét, köszönhetően a technológiának. Ezt a társadalmat egy elit réteg irányíthatná, nyomást gyakorolva a választókra, hogy állítólag „önként” válasszák a tudományos korszakot. Idézzük tovább Brzezinskit: „Leplezetlenül háttérbe lehet szorítani a hagyományos liberális eszméket; ez az elit nem habozna a legkorszerűbb tudományos technikák alkalmazásával befolyásolni a társadalom viselkedését, és szoros szociális ellenőrzés és felügyelet alatt tartva őket, gyakorolni immár korlátlan hatalmát. A technikai és a tudományos háttér az, ami tálcán kínálja a lehetőségek ilyetén kiaknázását.”

 

Brzezinski jóslatai igen pontosan beteljesültek. Mára már számos eszköz áll az „elit” rendelkezésére saját felemelkedésére, és a kísértés ezek alkalmazására folyamatosan növekszik. A politikai háttér már megteremtődött ezen eszközök alkalmazhatóságára. Hogyan fog az Egyesült Államok lépésről-lépésre átalakulni a megjósolt magasan ellenőrzött techno-társadalommá? A folyamat „mérföldkövei” közt Brzezinski megemlíti a folyamatos társadalmi válságokat és a tömegtájékoztatás rendkívül erős felhasználását bizalmának megnyerésére.

Idézzünk most meg egy további, a Légierő által készített kormánydokumentumot: „A mesterséges elektromágneses terek alkalmazhatósága igen széleskörű, beleértve a katonai és a kvázi-katonai helyzeteket. Néhány ezek magába foglalhatja a terrorista csoportokkal való tárgyalást, tömegek befolyásolását és irányítását, katonai titkok birtokosai viselkedésének megváltoztatását, és antiszociális viselkedések kiváltását a taktikai hadviselés során. A felsorolt esetek mindegyikében elektromágneses rendszereket alkalmaznának az enyhétől a rendkívül súlyos pszichológiai zavarok kiváltásáig, legyenek azok akár érzékelési zavarok, viselkedési zavarok, akár orientációs zavarok. Mindebből következik, hogy azok az egyének, akiknek a testi-lelki működési hatékonyságát súlyosan degradálták, képtelenek bármiféle összehangolt harci cselekmény kivitelezésére. A másik előnye az elektromágneses rendszerek alkalmazásának az, hogy igen nagy terület lefedésére képesek egészen egyszerű rendszerek felhasználása mellett. Csendesek, és igen nehéz lehet ellenük bármiféle ellenrendszert kifejleszteni… Az utolsó területe az elektromágneses sugárzás felhasználhatóságának a következő: növelhető általa az egyének paranormális képessége.”

Arra utalnak ezek a kommentárok, hogy valamiféle berendezés már létezik? A kormányzati jelentések szerzője rávilágít arra, hogy a Légierő dokumentumai szerint már korábban is sor került rádió frekvenciás sugárzások ostromhelyzetekben történt alkalmazására. Ezek között természetesen a HAARP a legsokoldalúbb és legnagyobb rendszer a világon.

Az Egyesült Államok kongresszusi jelentései között is találunk feljegyzéseket, melyek arra utalnak, hogy a HAARP rendszer segítségével a felszín nagyenergiájú rádióhullámokkal bombázható az ionoszféra felhasználásával. Ezeket a jeleket korábban arra használták, hogy több kilométeres mélységben átvilágítsák a földet felszín alatti katonai raktárak, alagutak és ásványkincsek felderítése végett. A Szenátus csak 1996-ban 15 millió dollárt szavazott meg a földátvilágítási-képesség kifejlesztésére. A probléma az volt, hogy az a fajta sugárzás, mely a legalkalmasabb a föld átvilágítására, egyben a legerősebb pusztító hatást váltja ki az emberi mentális működésben. Emellett jelentős hatást gyakorolhat a különböző vándorló állatokra, halakra és vadakra egyaránt, melyek zavartalan elektromágneses viszonyok mellett képesek csak követni szokásos vándorlási útvonalukat.

 

Mintha az égből érkező, tudatrombolást végző elektromágneses hullámok önmagukban még nem lennének elegek, T. Eastlund még azzal is eldicsekszik, hogy a rendkívül magas energiákra gerjesztett ionoszféra segítségével az időjárási is befolyásolni lehet.

Begich és Manning rávilágított arra, hogy egyes kormánydokumentumokból az derül ki, hogy a honvédség rendelkezik időjárás-befolyásoló technológiával. Amikor végül is a HAARP megépült a maga teljes kapacitásával, sikeresen keltett különböző időjárási hatásokat az egész Földön, mindkét féltekén. Ha egy kormány képes arra, hogy az egész bolygón befolyásolja az időjárást, vajon milyen hatást gyakorol ez a világ népeinek mindennapi életére és gondolkozására? Az Angyalok nem játszanak HAARP-on című könyv jó néhány elemét bemutatja azoknak a elsődleges elképzeléseknek, melyek mögött Nikola Tesla bolygóformálásra képes felfedezései állnak.

Miként kapcsolódik az ionoszféra lüktetése az agyműködéshez?

A Föld ionoszférája nagyjából 100 km-es magasságban kezdődik. Befogja a napszél által szállított töltött részecskéket, így megóvja a felszíni életet a káros sugárzások roncsoló hatásától. Az ionoszféra folyamatos rezgésben van – Schumann rezonancia -, ennek csúcspontja jelenleg 7,8 Hz. Ezek a hullámok folyamatosan áramlanak a felszín és az ionoszféra között. A „Föld szívverésének” ritmusa pontosan az agyműködés rezgéstartományába esik.

A naptevékenység és az időjárás kapcsolata egyértelmű, fokozott Nap-aktivitás idején sokkal gyakoribbak a viharok, megváltozik a „Föld szívverési” frekvenciája, ezáltal agyműködésünk. Tudjuk, hogy az alfa állapotban az emberi tudat befolyásolható. Ha valaki befolyást tud gyakorolni az ionoszféra frekvenciájára, képes tömegek gondolkodását, érzelmi állapotát is befolyásolni, anélkül, hogy az érintettek ebből bármit és érzékelnének. Az emberek bioritmusa is tökéletesen felborítható.

A parafenomén gyógyítók és clairvoyantok agyműködése pontosan ezen a 8 herzes frekvencián dolgozik tevékenységük közben. Puharich professzor kimutatta, hogy ha egy személyt 6.6 Hz-es frekvenciának teszünk ki, akkor depresszióba esik, míg 10.8 Hz-es agresszív tombolási hajlam uralkodik el rajta. A normális 8 Hz körüli frekvenciától való tartós besugárzás esetén roncsolódnak a DNS-molekulák is. Aki uralja tehát ezeket a frekvenciáka, az képes a Föld teljes lakosságát depresszióba süllyeszteni, vagy őrjöngő vadálattá változtatni.

Elektromos részecske buborékok

Az Angyalok nem játszanak HAARP-on számos interjút is közöl, többek közt Elisabeth Rauscherrel, a fizikai tudományok doktorával, aki hosszú és látványos karriert futott be a nagyenergiájú fizika terén, számos tekintélyes presztízsű tudományos lapban publikált, s több könyve jelent meg. Rauscher kommentálta a HAARP Projectet is. „Hihetetlen mennyiségű energiát pumpálnak egy rendkívül kényes molekuláris rendszerbe. Az ionoszférában ezáltal katalitikus folyamatok gerjesztődnek. Kicsiny beavatkozás következtében hatalmas kiterjedésű változások következhetnek be.” Az ionoszféra viselkedését leírván Dr. Rauscher megosztja aggodalmait: „A földi ionoszférát úgy kell elképzelni, mint egy, a bolygónkat körülvevő szappanbuborékot. A buborék felszíne szüntelenül kavarog. Ha egy megfelelően nagy lyukat ütünk rajta, a buborék egész egyszerűen kipukkad.

Az ionoszféra szétesése

Daniel Winter, a fizikai tudományok doktora, Waynesville-ben, Észak-Karolinában fizikus. Őt idézzük: „A HAARP nagyfrekvenciás energiakibocsátása csatolódhat a Föld bolygó által keltett extrém nagy hullámhosszúságú sugárzásokkal. Ez utóbbiakat maga a Föld bolygó kelti, az egész bolygóra kiterjedő hálózatot alkot, és egyértelműen meghatározza a bioszféra lényeinek viselkedését és életműködését. A HAARP geomágneses hatásai beavatkoznak a Föld lüktetésébe, a kétfajta sugárzás interferenciája pedig akár az egész ionoszféra szétesését okozhatja.”

 

David Yarrow Albanyban dolgozó, elektronikával foglalkozó kutató. Ő is a HAARP az ionoszférára, és a földi mágneses tér szerkezetéra gyakorolt hatásárol nyiklatkozott: „A HAARP nem éget lyukakat az ionoszférába. Ez az egyik legsúlyosabb félreértés azzal kapcsolatban amit a HAARP rendszer gigawatt teljesítményű sugárzása kapcsán gondolnak. A Föld viszonylag vékony, többrétegű elektromos burkolattal rendelkezik, mely elnyeli a Nap intenzív sugárzását, beleértve a napszél által szállított, napviharok-keltette nagyenergiájú részecskéket, így, mintegy pajzs óvja bolygónk felszínén az életet. A Föld tengelyforgása miatt, a HAARP rendszer, ha az általa kibocsátott sugárnyaláb néhány percnél tovább bombázza az ionoszférát, akkor hasonlóan fog működni, mint egy mikrohullámú kés. Nem csak egy közönséges lyukat éget bele, hanem egyenesen felhasítja.”

Drasztikus beavatkozás a mágneses erővonalrendszerbe

Mivel a Föld forog, a HAARP durván beavatkozik a mágneses tér erővonalrendszerébe, nemcsak egyszerűen „elvágja” ezeket a vonalakat, hanem gerjesztve őket kizökkenti az erővonalakat megszokott rezgési állapotukból. A kibocsátott erős impulzusok megrázzák az elektromágneses erővonalakat, miáltal magát a mágneses teret is erős vibrációnak teszik ki.

„Hasonló mindez a pókhálóhoz. Egy eltévedt rovar beleszáll a hálóba, s amint megrázza a hálót, az rezgésbe jön, s ez a rezgés jelez a póknak. A HAARP olyan ember-alkotta szerkezet, mely mikrohullámú rezgéseket keltve rázza meg a Föld ionoszféra-hálóját. S mint ahogy a pók esetében is, ha ez a rezgés elég erős, az ionoszféra szétszakad. A HAARP által keltett rezgések pontos mikéntje mindmáig ismeretlen, azonban a Gaia ionoszférarezgéseinek harmóniájához képest biztosan valami szörnyű kavalkádot fogunk kapni.” – vezette le Paul Schaefer Kansas City-i kutató, aki elektrotechnikai mérnök, s négy évet töltött nukleáris fegyverek építésével. Majd így folytatja: „Az atomkor és az ipari tevékenység különösen a technikai jellegű sugárzások, már rendkívüli módon megbolygatták a környezetünk kényes egyensúlyát. Tudjuk azt, hogy az ionoszféra molekuláris folyamatai, az ionok áramlási rendszere döntő befolyást gyakorol időjárásunkra. Ha mi ezt a már megbomlott egyensúlyú rendszert gigászi energiájú mikrohullámú sugarakkal kezdjük el bombázni, akkor nem csak az ionoszféra és a mágneses tér omolhat össze, de igen komoly vulkáni aktivitásra és földrengésekre is számíthatunk.”

A lázas Föld

„Egy másik lehetséges összehasonlítása a nagy energiákkal feltöltött Földnek összevethető egy autó akkumulátorával, melyet túltöltünk a normális állapotához képest, minek következtében abban forró pontok alakulnak ki, elektromos ívek, fizikai károsodások és általános vezetési problémák, amit a fölös energiamennyiség megpróbál utat keresni magának.” – magyarázza Schafer, majd folytatja: „Itt állunk és nézzük, hogyan pusztul a Föld, és ahelyett, hogy azonnal radikálisan csökkentenénk a szennyezés mértékét, hatalmas energiájú, megjósolhatatlan viselkedésű változásokat keltünk az ionoszférában, szándékosan lázassá tesszük bolygónkat. Mindenek felett kellene állnia annak a törekvésnek, hogy megakadályozzuk a kísérleti atomrobbantásokat, és leállítsuk a csillagháborús kísérleteket, ehelyett, az amerikai honvédség a valaha volt legnagyobb teljesítményű ionoszféra-fűtő berendezést fejlesztette ki, hogy az amúgy is bizonytalan légköri állapotokat szándékosan tovább rombolja. Erre nincs mit mondani.”

Elektromos eső az égből

„Különböző cikkek jelentek meg a magnetoszférából származó elektron-esőről az ember által gerjesztett igen alacsony frekvenciájú elektromágneses hullámok következményeként. Ezek a töltött récsecskék másodlagos ionizáció váltanak ki, röntgensugárzást gerjesztenek, s rombolják az ionoszféra alsóbb rétegeit.”

A Stanford Egyetem két tudósa igyekszik pontosan megmagyarázni, miként jönnek létre ezek a hatások. Rámutatnak, hogy az alacsony hullámhosszú rádiósugarak rezgésbe hozzák a magnetoszférát és rendkívül erős, a Föld felszíne felé irányuló részecskehullám áramlást váltanak ki. A rádiósugarak ki és bekapcsolásával ezek a romboló részecskezáporok is be és kikapcsolhatók.

 Időjárás szabályozás

A rádiósugárzás által kiváltott részecskelavina igen kemény hatással van ránk. Begich és Manning a könyvében rámutat arra, hogy már igen kis energiákkal befolyást lehet gyakorolni az időjárásra, ha megfelelő „jeleket” küldünk a Van Allen övekbe, a Föld sugárzási övezeteibe. Tesla pontosan ugyanezt csinálta, kis energiák felhasználásával hatalmas energiákat volt képes irányítani. Kézenfekvő mindezen ismeret katonai felhasználásnak veszélye.

A honvédség már legalább húsz éve foglalkozik időjárás fegyver kifejlesztésével. Például, számos esőkeltő tesztet végeztek el Vietnámban. Az egyesült államok Védelmi Minisztériuma a Skyfire Project és a Stormfury Project keretében mesterséges villámláskeltéssel és hurrikánkeltéssel kísérletezett. Néhány igencsak komplikált technológiát is áttekintettek hatalmas energiák uralása terén. Az Angyalok nem játszanak HAARP-on című könyv szakértői elbeszélik, hogy a honvédség lézerek és kémiai anyagok felhasználásával olyan fegyverek megvalósítását tűzték ki célul, mely az ellenfél feje fölött egyszerűen megsemmisíti az ózonréteget. Vizsgálták a földrengések mesterséges kiválthatóságának lehetőségét is a Prime Argus program keretében évtizedekkel ezelőtt. A pénzt ezekhez a kísérletekhez a DARPA folyósította. 1994-ben a Légierő nyilvánosságra hozta a Spacecast 2020 nevet viselő tervezetét, melyben az időjárás feletti ellenőrzés megszerzését tűzi ki célul. A tudósok már 1940. óta végezenek időjárás-szabályozási kísérleteket, a Spacecast 2020 azonban környezetmódosító technikákat alkalmaznak, az ellenfélnek károkozásra, épületeinek, gazdasági területeinek elpusztítására. A légierp egyes szakértői máris sürgetik a „meglehetősen érzékeny és kockázatos technikának” a felülvizsgálatát.

Negyven éve ismert időjárás-befolyásoló technikák?

1958-ban, Howar T. Orville kapitány, a Fehér Ház tudományos főtanácsadója, beszámolt róla, hogy az USA Védelmi Minisztériuma tanulmányoz „olyan eljárásokat, melyek segítségével a föld és a légkör töltése megváltoztatható, minek következtében különböző változások kelthetők az időjárásban”, elektromágneses sugárzásokat használva az adott terület feletti ionizációs vagy deionizációs változásokat okozva.

1966-ban Gordon J.F. MacDonald professzor, Los Angelesi Egyetem Geofizikai és Bolygófizikai Intézetének társigazgatója, az Elnöki Tudományos Tanácsadó Testület tagja, később a Elnöki tanácsadó Testület Környezetvédelmi részlegének a tagja, számos cikket jelentetett meg a környezet-befolyásolási technológiák katonai alkalmazhatóságáról. Egyik beszámolójában meglepő nyilatkozatot tett:

„A kulcsa a geofizikai hadviselésnek a következő: fel kell ismerni a környezetben előforduló instabilitásokat, ezeket kis energiával besugarazni, minek következtében hatalmas mennyiségű energia szabadítható fel.” A világszerte ismert tudós, MacDonald, számos elképzelést dolgozott ki a természetes környezet fegyverként való felhasználhatóságáról, azonban akkoriban minderről azt gondolta, hogy csupán a jövő zenéje. Amikor könyvének „Hogyan pusztítsuk a környezetet?” című fejezetét megírta, az Amíg a béke el nem érkezik című könyvében, egyáltalán nem tréfált. Leírja az időjárás befolyásolási technikát, az éghajlat, megváltoztatását, a sarkvidéki jégpáncél elolvasztását vagy destabilizálását, ózon megsemmisítési technikákat, földrengések kiváltását, az óceánok hullámainak irányítását, és az agyműködés manipulálását, s mindezt a bolygó energiamezőinek felhasználásával. 

 

Azt is elmondta, hogy mindezek a fegyverek egyszer kifejleszthetők lesznek, s amikor üzembe helyezik őket, szinte detektálhatatlanok lesznek az áldozatai számára. A HAARP tehát ez a bizonyos fegyver? A honvédság időjárás befolyásolási törekvése jól dokumentált. Az Egyesült Államok Kongresszusának albizottsága az Óceánok és a Nemzetközi környezetvédelmi Év keretében, a korai 70-es években megvizsgálta az időjárás és az éghajlat megváltoztathatóságának katonai felhasználási lehetőségeit. Az Angyalok nem Játszanak HAARP-on című könyvben a szerzők felteszik a kérdést: „Vajon mi volt az a sürgős tényező, ami miatt a Védelmi Minisztérium úgy ítélte meg, hogy ki kell kutatnia és ki kell fejlesztenie az időjárásfegyvert?”

Az akkoriban nyilvánosságra került információk még a törvényhozókat is meglepték. Vajon ha a mai törvényhozókat kérdeznénk az elektromágneses manipulációs technikákról, ők is meglepődnének? Valószínűleg ők is felismernék, hogy a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően megszületett HAARP kísérleti eszköz Alaszkában igazából Gordon MacDonald látomásának beteljesülése, már csak azéer is, mert a világ vezető tudósainak az a véleménye, hogy az időjárás nemcsak légkörzésekből és hőátadásból áll, hanem elektromos rendszerből is.

Kis energia-bevitel – erős ellenhatás

A HAARP akkor bombázza sugaraival az ionoszférát, amikor az viszonylag instabil. Fontos emlékeztetni arra, hogy az ionoszféra aktív elektromos pajzsként védi bolygónkat a világűrből folyamatosan érkező nagyenergiájú részekék károsító hatásával szemben. „A Föld mágneses erővonalai mentén áramló plazma csapdába ejti a világűrből érkező részecskéket, ezáltal visszatartja őket attól, hogy közvetlenül elérjék a felszínt.” – magyarázza Charles Yost, a Leiceseri, aki a dinamikus rendszerek kutatója. Majd így folytatja: „Ha az ionoszférát valamilyen zavaró behatás éri, akkor szükségképpen ez a zavaró hatás az alatta lévő atmoszférára is átterjed.”

Nemrég óta ismert, hogy rendkívül erős elektromos kapcsolat van az ionoszféra és a légkör az alacsony atmoszféra között, ahol az időjárási jelenségek végbemennek.

Mesterséges elektromos hatások keltése révén a töltött részecskék kiléphetnek a Föld sugárzási övezeteiből, azok jégkristályok kialakulását hozhatják magukkal, majd esőt. A HAARP rendszer sok ezerszer akkora energiát képes az ionoszférába pumpálni, ami ehhez szükséges. Ezek a hatások – lefutásukat tekintve pedig már – nemlineárisak, azaz eredményük megjósolhatatlan. Relatíve kis energia-befektetéssel rendkívül erős hatások válthatók ki. Adam Trombly asztrofizikus a könnyebb érthetőség kedvéért az akupunktura technikát hozza fel példának. Sok-sok gigawattos elektromos sugarakkal bombázva az ionoszféra bizonyos pontjait, a HAARP előre nem látható reakciókat kelthet.

Az Areciboban használt ionoszféra-hevítő szerkezet sokkal alacsonyabb energiákon működik, mint a HAARP, s jóval jelentéktelenebb a hatása, mint a mágneses pólus közelében található HAARP, mely a földnrk azon a pontján található, ahol az ionoszféra lüktetése a legélénkebb.

A HAARP-al kísérletezőknek talán fogalmuk sincs, mivel játszanak. Ahogy azt egy Alaszkai kutató, Barbara Zickuhr elmondja: „Olyasmi ez, mint amikor a kisgyerekek egy hegyes bottal játszadozva egy alvó medvét piszkálnak, s várják, mi fog történni.”

Csapások a HAARP rendszer felhasználásával

A HAARP – a GWEN toronnyal végzett kísérletek tapasztalatai lapján – képes a nagy folyók teljes vízmennyiségét feltölteni elektromossággal, s ezáltal a légkörbe emelni, majd a Föld egy tetszőleges pontján lezúdítani. Az egyik előkísérlet 12-15 milliárd dolláros kárt okozott a Missisipi-Missouri felső vidékén kiváltott áradás következtében, ahol a GWEN torony is található. Számolt be minderről Mitch Battross az Earth Changes Televízió producere.

A másik ismerté vált esetről Alfred Webre, a  EcoNews Service munkatársa derítette fel. 2001. július 6-án, 22.45-kor ugyanis elektronikus harci eszközök felhasználásával romboltak le egy rádióadót Hartsvillben, Tennesse államban. A támadás előtt fekete ruhás katonai egységek bukkantak fel a környéken, s háromszög alakú repülőgépek az égen. Mindent elkövettek a média távoltartására. A pusztítás okát természetesen a hivatalos források igyekeztek mindenféle magyarázattal megindokolni, azonban az egyik rádió munkatársa – Ted Randall fotókat készített a helyszínről, s azonnal publikálta is az Interneten. Beszámolt arról is, hogy egyre több emberen jelentkezik az általa fibromyalgiának nevezett betegség, mely hirtelen jelentkező és az egész testre kiterjedő intenzív fájdalom; drasztikusan megnövekedett a fejfájós és migrénes esetek száma is. Randalnak sikerült dokumentumokat beszerezni arról is, hogy a nevezett napon a térséget 2.4 erősségű földrengés rázta meg. A földrengés és a torony megsemmisülése egyidőbe esett, s rendívüli energiájú elektromos zavarok fémjelezték. Különös mód, a HAARP is éppen ekkor bocsátott ki egy meglehetősen erős jelet. A lerombolt torony a WJKM és CMR rádió központi adója volt. Az ég kristálykék volt, egyetlen felhő sem jelentkezett, villámot sehol sem észleltek az elektronikus támadás idején. Természetesen az összes környékbeli rádióadó, telefon és faxkészülék kiment. Az antenna jelentős körzetében szénné égett élőlények és növények mutatták a támadás „hatékonyságát”, a kiégett berendezésekről nem beszélve.

Ismert tény, hogy mind az Öböl-háborúban, mind a Balkáni háborúban az USA elektronikus fegyvereket vetett be civil lakosság ellen.

Rövidre zárják a Földet?

A Föld, mint szférikus elektromos rendszer, igen találó modell. Azonban a kísérletezők, akik természetellenesen nagy energiákkal dolgoznak, talán abszolút nincsenek tisztában a lehetséges következményekkel. A villanymotorok és az elektromos generátorok gyakran zárlatosak lesznek, ha ingadozás lép fel az áramerősségben. Vajon az emberi tevékenység képes ehhez hasonló hatást kiváltani a Föld elektromos terében? A Science cikket közölt a radioaktív anyagok ionizációs hatásairól, azonban ezt a vizsgálati eredményt a HAARP-ra is kiterjeszthetjük.

„Miközben a napszél által keltett ionoszférikus változások csak jelentéktelen időjárási hatással bírnak, addig a mesterségesen kiváltott hatások sokkal erősebbek lehetnek.” A meteorológusok természetszerűleg a légkört és az időjárást tanulmányozzák, keveset foglalkoznak a magaslégköri ionizációs állapotokkal. „A napjainkban megfigyelhető időjárási változások azonban azt bizonyítják, hogy igen komoly problémák vannak. Ha pedig a már létező instabilitásokat a HAARP segítségével tovább fokozzuk, visszafordíthatatlan dolgokat fogunk kiváltani. ” figyelmeztet Paul Schaefer a HAARP kapcsán.

Az Angyalok nem Játszanak HAARP-on – Tesla tofábbfejlesztett technológiája – című könyv arra figyelmeztet minket, hogy az Egyesült Államok kormányának arroganciája példátlan mértékben fenyegeti a világot. Amerikai katonai körök az ionoszférát manipulálják, Földünk azon részét, mely mindannyiunké és mindannyiunkat egyformán véd. A légköri atomrobbantások ugyanezt a célt szolgálták. Kína és Franciaország jelentős összegeket költ földalatti kísérleti atomrobbantásokra. Nemrég látott napvilágpot az adat, hogy az Egyesült államok kormánya 3.000 milliárd dollárt költött atomfegyverkezési programjaira 1940 óta. Milyen jelentőségű áttörés szükséges az élet kutatásához, hogy ilyen hihetetlen mennyiségű kiadással versenyezhessen, amit egyértelműen a halálra fordítottak?…

Begich, Manning és mások úgy vallják, hogy a demokráciáknak sokkal inkább a nyitottságra kellene alapozódniuk, mint mindazokra a titkolódzásokra, melyek a katonai tevékenységeket övezik. A mind erősebb és erősebb gyilkológépezetekre költött elképesztő mennyiségű összegeket sokkal inkább lehetne gyógyításra és az egész emberiség jólétére fordítani. Mivel az új felfedezéseket katonai célokra használják, az egész emberiséget megfosztják a technika áldásaitól. Amikor egy-egy kutató átkerül a civil szférába igyekszik felhívni a veszélyre a figyelmet, miközben egykori társai a katonai laborokban újabb és újabb területeit kutatják a pusztításnak.

Begich és Manning könyve leleplezi a katonai tudományos akadémiák törekvéseit, s ezzel megteszik az első lépést afelé, hogy széles nyilvánosság szerezzen tudomást a háttérben zajló eseményekről. Ez pedig az első lépés lehet a világ megmentése felé.

Snowden reveals HAARP’s Global Assassination Agenda

By Oliver Wilis, on July 10th, 2013

Snowden speaking from a Custom Faraday Cage in Sheremetyevo Airport’s Hotel Novotel (Photo: The Internet Chronicle)

 

MOSCOW, Russia – Edward Snowden, NSA whistleblower and fugitive, released documents Tuesday to Internet Chronicle reporters proving that the High Frequency Active Auroral Research Program, or HAARP, is definitively engaged in a program of assassination and mind control.

While the military prison industrial complex has routinely insisted that the Alaskan-based HAARP is only meant to study natural phenomena in earth’s ionosphere, Snowden has managed to blow open a brutally massive charade.

“The HAARP research station,” he said, “strategically based away from prying eyes near Gakona, Alaska, is actually used to terminate or manipulate would-be dissidents of global capitalism on the scale of millions of people.”

Added Snowden, using finger quotes, “With these terrestrial antennas, NATO [the North Atlantic Treaty Organization] is able to, on a global scale, remotely silence ‘perpetrators’ of ‘deviant or subversive’ strains of thought.”

Unbeknownst to victims or their loved ones, HAARP projects ultra-high-powered radio waves. Those waves operate at the same electronic frequency as the truncus encephali, or brain stem, selectively inducing deaths seemingly by natural causes  – including by some appearing to coroners as innocuous as strokes or heart attacks.

“When and if the intelligence community doesn’t view outright assassination as an optimal effect,” said Snowden, “‘they’ can simply make a ‘target’ act in an insane fashion, in order to discredit them. When we were in transit between Hong Kong and Moscow, WikiLeaks staff and I had to fend off the constant threat of radio-generated homicidal delusions.”

Quickly ushering staff into his lavish room at Sheremetyevo Airport’s Hotel Novotel, the former NSA contractor began to explain himself. Due to confidentiality agreements with the 30-year-old, formerly of Booz Allen Hamilton, the Chronicle cannot elaborate beyond the point that he has outfitted his entire flat to be a thoroughly functioning Faraday cage.

Swowden’s haphazardly constructed Faraday cage, he claims, can block interference from external static and nonstatic electric fields.

“Without it,” he says, “I would have been dead the moment The Guardian‘s first story went to print.”

Snowden bolstered his testimony with HAARP documents gleaned from the private email accounts of officials as high-ranking as admirals and Air Force brigadier generals. Sources within the intelligence community have confirmed to The Internet Chronicle the authenticity of these documents, as well as their horrifying ramifications for human dignity.

Sources familiar with discussions between the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) and the University of Alaska, which helps run HAARP, suggested that cell towers, as well as TrapWire, are “in play here.”

Snowden’s testimony appears to be partially in line with that of a U.S. senator’s brother, in 2009. It was then that he, Nick Begich, told “Conspiracy Theory with Jesse Ventura” that “just to affect the brain with emotional state changes is so easily accomplished” with HAARP.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/07/snowden-feltarja-haarp-globalis-gyilkos.html

Forrás: Paul Joseph Watson, infowars.com

Egy vezető orosz politikus óriási megdöbbentést keltett egy televíziós interjúban tett kijelentéseivel, melyben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország olyan új technológiák birtokában van, amelyek képesek a föld bármelyik részét elpusztítani, sok millió ember életét kioltva, amennyiben az Egyesült Államok, az ENSZ vagy Grúzia megpróbálja megakadályozni Oroszország csatlakozását a Kereskedelmi Világszervezethez.

Vladimir Zhirinovsky, az orosz Duma alelnöke és az Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője az első hivatalosan is elismert ellenzéki vezető Oroszországban a kommunizmus bukása óta. Az LDPR és a volt KGB és Kommunista Párt között sok összefonódás van. Mára a párt jelentős politikai hatalomra tett szert, annak ellenére, hogy Zhirinovskyt sokan militáns neonáci politikusnak tartják.

Az interjú során Zhirinovsky hirtelen témát váltott, amikor a riporter arról kérdezte, hogyan kezelje Oroszország azokat az országokat, Grúziát és az Egyesült Államokat, akik megpróbálják megakadályozni belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe.

Bizarr kirohanásában elmondta, hogy az amerikai kormánynak „nincs jövője” és hamarosan össze fog omlani, kiemelve Oroszország vezető szerepét az űrkutatásban és hozzátette, hogy „Oroszország rengeteg pénzzel, erőforrással és olyan új fegyverekkel rendelkezik, melyekről még senki sem tud.”

„Ezeknek az eszközöknek a segítségével a bolygó bármelyik részét képesek vagyunk 15 perc leforgása alatt elpusztítani,” hangzott a szenzációhajhász figyelmeztetést.

„Nem robbantásról, sugarakról, lézerről vagy villámlásról beszélek. Ez egy csendes és békés fegyver,” tette hozzá, figyelmeztetve, hogy „egész kontinensek merülnek álomba örökre” és „120 millió ember fog meghalni” ha valaki megkérdőjelezi Oroszország fennhatóságát a Kuril szigetek felett, amellyel kapcsolatban Japánnal keveredtek összetűzésbe.

A műsor női házigazdája mosolyogva fogadta a megjegyzéseket, pedig Zhirinovsky viselkedése kicsit sem volt kedélyes.

Zhirinovsky utalást tett a márciusi japán cunamira is, arra engedve következtetni, hogy az általa említett új fegyvereknek köze van az USA és Oroszország által régóta fejlesztés alatt álló időjárás módosító technológiához és amelynek alkalmazása ma már nyílt titok.

A Grúzia bekebelezésével fenyegetőző Zhirinovsky figyelmeztetett, hogy „a bolygó másik oldalán is lehet cunami, mégpedig a Kaukázusban.” A Kuril szigetek említésével valószínűleg arra akart célozni, hogy Oroszországnak köze volt a több ezer emberéletet követelő, és a japán gazdaság válságát még jobban elmélyítő katasztrófához.

A harmadik világháború kirobbanására is figyelmeztetett, ami a jelenlegi közel-keleti és afrikai zavargásokból robbanhat ki és szerinte a jelenlegi globális intézmények, mint az EU és a Kereskedelmi Világszervezet bukásához és az új, Oroszország vezette nemzetközi világrend felemelkedéséhez vezet majd.

Moszkva már évtizedek óta rutinszerűen alkalmazza az időjárás módosítására alkalmas „felhőképzés” technológiát, hogy a napsütés biztosítva legyen a katonai felvonulásokon, de az időjárás pusztító fegyverré alakítása új és félelmetes koncepció.

Ben Livingstone, a haditengerészet volt fizikusa – aki Lyndon B. Johnsont informálta az időjárás-befolyásolás hatékonyságáról még a 60-as években – már az 50-es években leírta, hogy az Egyesült Államok rengeteg pénzt fordított az időjárást befolyásoló fegyverek kifejlesztésére a hidegháború évei alatt. Naiv lenne azt gondolni, hogy az oroszok nem ugyanezt teszik.

A Georgia Egyetemen 1997-ben tartott beszédében William Cohen, aki akkor az Egyesült Államok védelmi minisztere volt, az „öko-terrorizmus” veszélyeire hívta fel a figyelmet, „aminek segítségével egyesek képesek megváltoztatni az időjárást, földrengéseket vagy vulkánkitöréseket előidézni elektromágneses hullámok segítségével.”

Az elmúlt évek során a HAARP, azaz Aktív Magas Frekvenciás Program az Auróra Kutatására (HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program), az amerikai légierő, az amerikai tengerészet, az Alaszkai Egyetem és a DARPA által együttesen finanszírozott, az ionoszféra kutatására specializálódott program céljaival kapcsolatban sok pletyka járta be a világot. Egy hárfa, amin az angyalok nem játszanak című underground bestsellerében, Nick Begich összegyűjtötte azokat a bizonyítékokat, amik alátámasztják, hogy a HAARP időjárás-befolyásoló kapacitását gonosz célokra használják.

NASA kutatói rájöttek, hogy „az atmoszféra határán tapasztalt elektromos zavarok és a földön észlelt földrengések között szoros összefüggés van,” és ebből eredt az a következtetés, hogy egyes földrengéseket a HAARP technológia segítségével, mesterségesen váltottak ki.

Ez a Zhirinovsky által is említett technológia gyors ütemben válik sci-fiből kézzelfogható, tudományos valósággá.

Bár Zhirinovsky igen ellentmondásos, lázító személyiségnek számít Oroszországban, ettől függetlenül rendkívül befolyásos politikai vezető is. Csupán azért mert sok ember szemében Zhirinovsky nem több egy politikai bohócnál, ne essünk abba a hibába, hogy teljesen bolondnak nézzük. Látja, mi zajlik a színfalak mögött, bár a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után.

Amellett, hogy az orosz állami Duma alelnöke és az LDPR vezetője, az Európai Bizottság Parlamenti Közgyűlésének is tagja. Néhány hete bejelentette az iránti szándékát, hogy indulni akar a 2012-es orosz elnökválasztáson is, ahol a szakértők szerint a harmadik helyre várható.

Zhirinovsky múltbeli kijelentései sem voltak kevésbé ellentmondásosak. Egy alkalommal azt javasolta, hogy dobjanak atombombát az Atlanti Óceánra, hogy ezáltal elárasszák Nagy-Britanniát.

Mire véljük legújabb megnyilatkozását? Vajon badarság az egész, vagy Zhirinovsky tényleg fellebbentette a fátylat Oroszország világuralmi terveiről?

HAARP halálsugár Magyarországon?

tudatraebresztes.blog.hu

Ilyen, de még ehhez hasonló március 15-re nem emlékszem. Behavazott, megdermedt Magyarország és alattomos módon menekülő politikusok… Holisztikusan gondolkodóként eltűnődtem a „hókatasztrófa” és az országunk nemzeti ünnepe között lévő esetleges összefüggéseken. …

Lázár GabriellaVan egy régi mondás, ami talán asztrológiai körökben ismertebb: ” A bölcs uralkodik a bolygókon”. Hogy jön ez ide? Lefordítom: Ha “Éber” vagyok, hiszek magamban, tudom, hogy hol a Forrásom, tiszta a tudatom, mert képes vagyok elmerülni Isteni Önvalómban, akkor nincs az a megátalkodott kondenzcsík, ami módosíthatná a tudatomat. És ami nagyon fontos, képtelenek félelmet kelteni. Rá kell ébredni, ez a egyetlen igazi “fegyver” minden istentelen, létellenes próbálkozással szemben. Urává válni Önmagunknak, és méltónak lenni teremtő mivoltunkhoz. A ránk erőszakolt függőségek látszatán végre túllépni. Mindenkinek, ott mélyen, legbelül….

Toma Imre szerkesztő megjegyzése erre:

1. A bölcs nem gazember és a gazember nem bölcs szerintem kedves Gabriella. A Föld 7 milliárd emberének nem az a fő elfoglaltsága, feladata, hogy szigorúan felügyelje azt az egy ezreléknél is kevesebb gazembert, aki uralja a bolygót. Az uralomra senkinek nincsen felhatalmazása. Ez egyszerű gazemberség, érzelmi és értelmi fogyatékosság. Azokra jellemző, kiket lapáttal vettek el anyjuktól, szeretetet nem ismernek. Csak szeretnék azt kapni, legalább pótolni valamivel. Pénzzel, hatalomaskodással, pocsékolással, tudálékoskodással…

2. A kondenzcsíknak semmi köze a HAARP-hoz. Ne keverjük! Nincsen köze itt a harmadik világháborúban gőzerővel folyó pszichoterrorhoz sem, mely sokféle módszerrel zajlik. A tudatmódosítás egyik ebből. A HAARP tecnológia szintén egy másik dolog. Persze átfedések vannak. A HAARP fizikai- és egyúttal pszichikai támadó fegyver minden földlakó ellen. Gazemberség, aljasság, rövidlátás és butaság kell ehhez. Bölcs ember nem tenne ilyent.
                                                                                                

“HAARP” ring – N. Platte & Thedford, NE. 20th August 2013:

Between approximately 2:20 PM, CDT and 2:40 PM, after hours of what appears as pinwheel pulses, radiating across NE, S.D, and vicinity, these images of another HAARP ring wave pulsing occurred.   

The date and time stamps are in the lower right hand corner. The system will not let me upload most of the imagery leading up to the event. As well other types of Radar that show the hours of activity prior to the event. Below is the type of activity that has been in action since 2:00 AM, EDT on the 20th August 2013. This type of pulsed reading was recorded in Tulsa, OK…

Fort Hood, Austin, San Antonio, and other areas of Texas have been working hard at weather Modification, pulling moisture, up out of Mexico and from the Gulf.

Thedford, NE, Granville, ND at Minot AFB, Marysville Radar, OK,  now there is imagery from Santa Maria, CA.. The pinwheels look similar to this one below out of  Souther NE. time stamped 12:10 PM CDT.

The registry has almost been a vertical line through the mid US. Until the CA. stations began to show similar activity.

   

 

Here are some images from todays Radar activity (R&D Captures…) 

Below is an image from after the NE. HAARP event recorded. 

This is becoming all too frequent an event of plasmic bursts hitting large areas of the US! 

Updates for you…   Otter Walks on Two Feet… 29th August 2013 4:15 PM EDT 

UPDATE: 6:45 AM EDT – 21st August 2013… Posting another visual of this ring event. Activitvy continues and I fully expect that more “HAARP” ring events will follow. It may be Austin or north to the North Dakote  – Canada border, but the action – reaction registration of pulsed wave forms continues. 

There has been Extreme weather forming ing the central region of the NE HAARP ring event as of this early AM… Keep an eye on your weather out there as the next 72 hours have the potential to create Storm events of extreme energy, very rapidly.    o…   Awareness is Preparedness…

Infowars.com Videos:

Comment on this article:

Comment rules

2 responses to “HAARP” ring – N. Platte & Thedford, NE. 20th August 2013:

 Infowars.com News

 

Hogyan lehet védekezni a HAARP sugárzása ellen ? Egy nagyon bennfentes interjú….

Fogalom: H.A.A.R.P.  (High Frequency Active Auroral Research Program)


Mindannyian ismerjük az ide látogatók közül, ezért nem kezdek untatni senkit a hivatalos bemutatásával. A Wikipedia szövegét csak az olvassa el, aki a meséket szereti. Aki az igazságot keresi, Google-ben rengeteg anyagot fog találni szerencsére, mert létezése nyílt titok…..Mint nagyon sok minden más, ez is Tesla találmányain alapul.
Eredetileg az időjárás befolyásolására és földrengések előidézésére, 
de a gravitáció manipulálására is alkalmas. A nevében is benne van: 
Magas frekvenciájú elektromágneses rezgés, energia (skaláris hullámok) célirányos eljuttatása egy bizonyos helyre.

És amint kiderül az elme-működésének, agyunknak a befolyásolása is fontos eleme. Az ECHELON-program erre jött létre….

HAARP interferál a gravitációval a Csendes- Óceán felett   

Ha belegondolunk logikus is, hogy a neuronok több milliárd apró kisülésekor keletkező és bennünk is jelen lévő elektromosság igenis befolyásolható elektromágneses sugárzással. Elég ha csak a mobiltelefonok sugárzására vagy a mikrohullámú sütőre gondolunk…. Egyik célkeresztjébe sem szívesen tennénk agyunkat, főleg nem egy sokszorosan felturbózott magas frekvenciás rezgésbe nem…..  Amiről nem tudsz, az ugye nem fáj és nem létezik…. Esetleg betegségek daganatok árulkodnak, na de melyik orvos hinné el az összefüggést ?

Egy korábbi cikkünkben megnézhetitek a nagyon érdekes Jesse Ventura tényfeltáró filmet róla  , vagy külföldi linkek cikkeit… még itt is

Interjú a HAARP működéséről, amit egy bennfentes adott egy beszélgetésünkben
és hogyan védekezzünk ellene… (készítette SBG Buddha)


– Hogyan képzeljük el azt a sugárzást, ami ér bennünket, mikor bekapcsolják a HAARP-ot ?


 Ezt a sugárzást egy körkörös dózisnak kell elképzelni, ami az emberi szem számára láthatatlan, de egy infra-szemüveggel láthatóvá válik. Körhullám alatt azt értem, hogy a hullámok úgy érik az agyat, mint amikor füstkarikákat fújsz a cigiből… ,biztos láttatok már ilyet, csak ez egy folyamatos hullámsorozat egészen addig, amíg az adott terület besugárzása folyik, ez átlagban nem haladhatja meg a 20-40 percet, ellenkező esetben az agy szerkezeti felépítése károsodhat.

Ilyenkor normál esetben nem okoz túl nagy észrevehető problémát, egyszerűen az ilyen embereken elkezdődnek a zavartság jelei, majd egy enyhébb esetben egyfajta rohamot vált ki, ami hányással jár. Ha a sugárzás túllépi az 1 órát, akár öngyilkosság, vagy halál is lehet az ügy vége.


 

– Mire van hatással ez a sugárzás valójában ? 

 Mindenre…. Teljesen mindegy az anyag miből van, mindenre gyakorol hatást, de szerves anyagokra különösen. Még a tengerekben lévő anyagokra is…..
Óceánoknál és a földkéregben is be lehet állítani a frekvenciát, elég ha csak a 2011.Március 11-i japán földrengésre és cunamira gondoltok (bár az egy eltervezett esemény volt).  A vulkánkitöréseknél sokkal egyszerűbb a helyzet, hiszen egy olyan folyamatot indít meg, ami szunnyad a föld alatt és egy elektromos impulzussal ez a folyamat beindítható.

–  Érdemes megjegyezni, hogy a Washington Post/New York Times 1975 június 18-20 közötti számai : arról szóltak, hogy az USA és a Szovjetunió egy meg nem támadási egyezményt írt alá egymással az időjárás és a földrengés-fegyverek használatának tekintetében! 

– Igen. Azóta közel 40év eltelt ! El tudod képzelni, azóta hol tartunk ? A fejlesztésről az embereknek fogalmuk sincs…

– Akkor mesélnél róla ? Miket tud még ?

 Annyit még tudni kell, hogy ez a rendszer,amit már most használnak képes akár olyan halált is előidézni, ami később NEM kimutatható, pont azért, mert a szervezet elektromos rendszerét omlasztja össze. Mint tudjátok, az emberi test 1.2 Volt áramot termel és ez az elektromosság “hajtja” meg a szívet és ezáltal a vérkeringést és az agyat, de ha én ennek a testnek több lépcsőben erős impulzusokat adok, illetve úgymond bombázom a testet, akkor ez a test egy idő után a túláram miatt összeomlik és leáll.
Sokan hunytak el ismeretlen körülmények között az elmúlt időkben…. Sőt az első időkben, amikor ezeket kezdték fejleszteni, nagyon súlyosak is voltak a visszamaradó jelek – amik nem voltak megengedhetőek a programban, hiszen ez már vizsgálatra adott okot. Lásd: Spontán égés…….

 

– Mi egyszerű emberek mit tehetünk ? 
 Megkaptad a Földön lévő HAARP állomások koordinátáit. Ha valaha tenni akartok valamit, lehet itt kellene kezdenetek! És lehet, hogy jó lesz ez a tudás majd olyankor, amikor már megszűnt a kommunikáció lehetősége számotokra….

– Biztató…. És addig lehet ellene védekezni ? 

 Egyedüli ideiglenes megoldás a WiFi. Azt, hogy miért már nincs időm elmondani, de nézzétek meg a wifi működési tartományát, mennyi !  2.5 – 5.0GHz,  így aztán olyan zavart képes előállítani, ami már elég ahhoz, hogy a HAARP hullámai nagyon gyenge dózisban jussanak el hozzátok….

– Mi az a biztos megoldás, ami megvéd ettől ? 

– Nos, ami biztonságos, az egy erőháló létrehozása, ami olyan eszközökből áll, amit szinte fillérekért meg tudsz venni: Ez pedig egy olyan teljes Wi-Fi hálózat kiépítése, ami 5GHz-es tartományon mozog. Egy jeladó és 3-4 szenzor kell hozzá, amik a jelet folyamatosan veszik a jeladótól és a lakás különböző pontjain elhelyezve, egymással kommunikálnak. Ennek a rendszernek az ára itt 48$ nálatok nem tudom mennyi….

Biztos láttatok már a boltokban olyan wifi-ket, amik összekötnek TV, számítógépet és mondjuk tabletet egymással….. Na ez kell nektek, egy szenzor rendszer egy darab központtal.

– Na akkor építünk ilyet…

– Hidd el, nem bonyolult és legálisan beszerezhető. Lehet arra emlékszel, hogy a lopakodót, amit nem lát a radar a borítás miatt, egyszer-kétszer már lelőttek és tudod mivel ? Egy 1965-ből származó orosz radar segítségével. Az ultramodern radarok nem látták a gépet, ez a szerkezet igen. A megoldás a szemetek előtt van és az egyszerű dolgokat az emberek nem veszik észre, pedig a modern technikával szemben is van megoldás, csak keresni kell.

– A világűrbe is sugároz egyébként ? 

– Nos ebből még bonyodalom is van és lesz is, mivel mint mondtam, a HAARP valóban képes működni mint űrfegyver, csakhogy egy bökkenője van ennek a dolognak. Márpedig az, hogy a jel kijut az űrbe, viszont annyit veszít az erejéből, mire odáig eljut, hogy egy jelerősítő nélkül nem lenne képes továbbjutni Ezért feltették az űrbe azt a rendszert, ami ezt a jelet felerősíti és a kívánt célra továbbítja.

– Merrefelé van az a cél ? A Mars-videó ? Hold ?

– Nos, 1976-ban teljesen logikus volt az a döntés, hogy új lakható kolóniákat kell létrehozni az Univerzumban….. A filmekben van igazság és dezinformáció együtt, csak így működhet az igazság kiszivárogtatása…..

Természetesen ezt témát én sem hagytam annyiban, de ez már egy másik történet. Sokkal hosszabb és összetettebb, mint amit valaha el tudnánk képzelni. 
De természetesen meg akarom osztani mindenkivel, csak hogy hol kezdjem, azt magam sem tudom……
…. Hát ennyi volt, amit hiteles forrásból “belülről” megtudtam a HAARP elleni védekezésről. Lehet nem sok, de mégis valami…

Ha most visszanézitek a cikkemet a Lakott sziget orosz filmről ás a videót újra, akkor megérthetitek, miért adtam ezt a címet : 

Miért tiltották be ezt a regényt? Mert a MI VALÓSÁGUNK PONT ÍGY MŰKÖDIK !

Köszönöm….
SBG Buddha

 

HAARP scalar field atmospheric propagation in clouds

 

HAARP high energy vortex splits apart the sky    Disturbing von Karman vortices over the South Atlantic

 

HAARP transmission, Melbourne, captured by weather satellite / HAARP electrical ‘rainbow’ visible in China sky

Share this:

Tetszett a bejegyzés?

Related

Kísérteties egybeesés: Mexikó 7,4 igazi földrengés és gyakorlat egyazon napon
In “Chemtrails”

Miért tiltották be ezt a regényt? Mert a MI VALÓSÁGUNK PONT ÍGY MŰKÖDIK !
In “Lakott sziget”

Megjöttek a Marsról a képek ! A 26. NASA kép viszont meg fog erősíteni és döbbenteni !
In “Conspiracy”

By awakeningtheworld • Kategória: ConspiracyHAARP

189

Bejegyzés navigáció

Megjöttek a Marsról a képek ! A 26. NASA kép viszont meg fog erősíteni és döbbenteni !

Az igazi DISCLOSURE /Nagy Felfedés/ majd ez lesz ! Ébresszük fel végre azt az alvó oroszlánt !

189 comments on “Hogyan lehet védekezni a HAARP sugárzása ellen ? Egy nagyon bennfentes interjú….”

Hozzászólás navigáció

← Korábbi hozzászólások

 1.  SBG BuddhaA Donate gomb azért került ki, mert sokkal több embernek szerettem volna segíteni, mint jelenleg futja. Az ember nem reklámozza, hogy mikor milyen ügy mellé áll vagy melyik rászoruló családnak, kerekes szék nélkül boldogulni nem tudó srácnak, vagy az országot itt hagyni készülő, anyagi gondban lévő mindenki számára értékes elemző videókat készítő barátunknak segít… Ebben szerettem volna még többet tenni és IGEN, ha olyan emberek élnének nálunk is, akik támogatni tudnák a TV vagy online csatorna elindítását, azt is meg tudnám csinálni. De eddig mindent saját erőforrásból, munkahely mellett (nem éppen a topon anyagilag) pusztán lelkesedésből csináltam és építettem fel. A TV megvalósítása ebbe nem fér bele. Az hogy Te nem érted, milyen eszközökre vagy erőforrásokra van szükség ehhez, arról én nem tehetek. Nem is Neked kell megmagyaráznom. És mivel lehetetlent sem ismerek rendes TV adásban is gondolkodom….IGEN !Nem árulok könyveket…a tudás mindenki számára nyitva áll az univerzumban, ha van rá igénye és keresi…Mindig vannak lehúzó emberek, de biztatók is szerencsére sokan !
 2. Válasz
 3. augusztus 9, 2012 @ 3:34 du
 4.  Y De minek ez az indulat? Ha szerinted ez egy ilyen társaság (mármint ami jelzőket írtál), akkor minek vagy itt??? Tök egyszerű, nem kell olvasni az oldalt. Oly tág még az internet. Vagy nyiss saját blogot!Valóban vannak témák melynek igazságtartalma megkérdőjelezhető, de hát…ááá nem is kezdek bele, sokan kifejtették már. Elhiszed, vagy nem, saját döntésed. Ahogy mindenkinek az, saját, szuverén döntése.Nincsenek titkos szervezetek, nincsen okkultizmus, nincs szimbolika. Nem is vót sosé.És hogy miért raknak mindenhová jeleket és hogy miért tartanak titkos szertartásokat??? Biztos hogy téged idegesítsenek. A szánalmas sok félhülye.Az azért jó hogy kételkedsz, teee … mesüge.
 5. Válasz
 6. augusztus 9, 2012 @ 3:35 du
 7.  SBG BuddhaNem találjuk ki…, Itt ,még egyetlen egy olyan cikk nem volt, amit kitaláltam volna… és nem vagyunk felvilágosultak sem…, és én személyesen nem is sajnálom az átlag hülye embereket bármennyit is tudjanak vagy sem…  Mindenkit a saját szintjének megfelelő dolgok és feladatok találnak meg az életben….ez egyénenként változik… Ha van feladatod ebben a folyamatban, meg fog találni úgyis…ha nincs akkor tehetek én bármit…
 8. Válasz
 9. augusztus 9, 2012 @ 5:56 du
 10.  Jeromosmert ők tulajdonképpen hívők, csak nem Istenben hisznek.majdan természetesenek kell vennünk ezeket a jelképeket, imádni kell majd mind. ez egy vallásalapítás… Lucifer semmire sem megy hívők nélkül… az imádatra készítenek fel. légy nyitott, légy spirituális (változott a taktika… eddig az ateizmust nyomták, már a new age tör előre), hisz el kell majd fogadnod az antikrisztust.
 11. Válasz
 12. augusztus 9, 2012 @ 6:06 du
 13.  prandexDe mi van ha csak dezinformálásra használják és csak nevetségessé akarják tenni az ellenük fellépőket?
 14. Válasz
 15. augusztus 9, 2012 @ 6:12 du
 16.  Jeromosmivel? hogy egy olimpiai megnyitóból sátánista szeánszot csinálnak? ezzel kit dezinformálnak?vagy hogy.?.. ők tulajdonképpen aj jók?
 17. Válasz
 18. augusztus 9, 2012 @ 6:18 du
 19.  ValentinoJó, de feltud itt akárki mutatni bármilyen bizonyítékot bármire..? Az egy dolog hogy tartunk az összeesküvésektől, de pl abban a posztban is, ahol állítólag már vagy 40 éve a marsra járunk, egy filmből bevágott jelenet volt.. és lehet rá mondani akármennyire, hogy az pedig igazi felvétel, nem lesz az, ennyi erővel a Star Wars-ra is magyarázhatom hogy dehát ezek valódi felvételek (+ összeszedtek valami ezotériás szomszéd karcsibácsit, hogy had beszéljen a földönkívüliekről..) És ugyan ez a baj nagyjából az összes cikkel. Semmi felmutatható bizonyíték. Akkor miért beszéltek erről úgy, mintha köztudott tények lennének..?
 20. Válasz
 21. augusztus 9, 2012 @ 6:19 du
 22.  prandexDehogy is ők a jók, csak teljesen feleslegesnek tartom, hogy ilyen motívumokat használnak. Nekem furcsa, hogy “ők” vallásosak, a józan ész azt diktálná, hogy egyedül a pénzben és a hatalomban hisznek.
 23. Válasz
 24. augusztus 9, 2012 @ 6:29 du
 25.  ZateszEzeket a vibralo csiilogo pontokat en is lattam mar. Altalaban nem tart tovabb 4-5 masodpercnel. Erdekes nyugott erzes jar at ilyenkor.Biztos en is serultem gyerekkoromban (ahogy valaki irta)Meg mielott valaki megmagyarazna hogy beszedultem, nem mert teljesen tisztan, kontrasztosan lehet latni. Es a forgo fogaskerek szeru fenykör megvan? 2 napja lattam megint vagy 3 percig
 26. Válasz
 27. augusztus 9, 2012 @ 6:32 du
 28.  SANTANTICAez jó volt! :O)
 29. Válasz
 30. augusztus 9, 2012 @ 6:34 du
 31.  ValentinoMindent elhinni a médiának, és mindent elhinni az ”anti-médiának” (amibe most beleértem a sok teljesen egyértelműnek kikiáltott összeesküvés elméletet) ugyan az. Aki nem az egyik hülye csoportba tartozik, az megy a másikba. Ezért az indulat. Itt mindenki úgy beszél, hogy ők jobbak a csordánál, de mégis egy másik csordába tartoznak.
 32. Válasz
 33. augusztus 9, 2012 @ 6:38 du
 34.  Valentinoés az olimpia megnyitón hol volt a sátánista orgia? :3
 35. Válasz
 36. augusztus 9, 2012 @ 6:40 du
 37.  ZateszHa nem veszi be a gyomrod, akkor nezz retekklub hiradot vagy telaviv2-t! Ott megmondjak a tutit hogy 9/11et barlangban bujdoso terroristak csinaltak egy gyors tanfolyam es repulos jatekszimulator utan.Na azok tenyek?
 38. Válasz
 39. augusztus 9, 2012 @ 6:40 du
 40.  ValentinoNem. De most azért mert az USA szeretne pénzt, és lerobbantja a saját tornyait hogy háborúzhasson, még nem lesz nyilvánvaló, hogy a világ összes természeti katasztrófáját, háborúját, sőt még a földönkívülieket is 13 sátánista pedofil tervezte meg…
 41. Válasz
 42. augusztus 9, 2012 @ 6:44 du
 43.  prandexja ez egy másik jó kérdés?
 44. Válasz
 45. augusztus 9, 2012 @ 6:48 du
 46.  YNehéz kifejteni néhány sorban, vagy egy kommentben, hogy mi a céljuk, vagy miért csinálják, minek használnak szimbólumokat, stb., stb. Erről rengeteg irodalom van már. (és nem, én sem tudom jobban mint bárki más, csak a sok infóból kialakul egy kép, amiben jobban hiszek mint a ménsztrím valóságéban.)Először is azt kell elfogadnod/átgondolnod, hogy ahol ma a tudomány tart, vagy legalább is hiszed, hogy tart, az csak kis részlete az Igazságnak. Mert csak a tudomány nyelvén nem lehet mindent leírni, definiálni. Ekkor lépnek színre a különböző tanok, ismeretek, mágia… Ma ezen nevetnek és letűnt korok bárgyú hiedelmeinek, tudatlan emberek fantazmagóriáinak tartják csak, mely részben igaz, de azért ott van az a tartomány, mely igazán kézzelfogható. Elfogadható pl., hogy minden varázslás, alvilági, túlvilági lény, csak a félelmeknek, a fantáziának köszönhető, a világ bármely pontján??? Vagy hogy minden nép kultúrájában fellelhető a szellemvilággal való valamilyen szintű kapcsolat? Az összecsengő ősi mítoszok, mondák? Szóval valami nekem nem tiszta a hivatalos magyarázattal…Nem véletlen, hogy rengeteg gondolkodó, tudós fordul ezek a tanok felé. Mind rájön… (az sem véletlen hogy Hitlernek volt egy osztaga,mely az okkult dolgokkal hivatott foglalkozni, ahogy amcsik, ruszkik súlyos összegeket költöttek a természetfeletti kutatására.) Mind szánalmas idióták lettek volna??? Ugyan, max mi tudunk keveset…Hogy mire jó a szimbólum használata? Milyen energiák mozdulnak meg általa? Nem tudom, de érdekes az is, hogy minden nép használ szimbólumot, motívumot, mandalát, írásjelet a rossz elűzésére, átok szórására, védelemre, szerencse bevonzására. A mai napig jelen van civilizációnkban. Nem veszed észre, de használod. És ezeket lehet jóra, rosszra használni. minél több emberhez jut el, nézni, isteníti, annál nagyobb lehet a hatása. Azt figyeltétek mit mondott Gundel a Pandemonium c. jelenetnél??? Valahogy: ” Ezt inkább nem kommentálnám…”
 47. Válasz
 48. augusztus 9, 2012 @ 7:20 du
 49.  Valentinovégre valaki, aki nem azt mondta, hogy teljesen egyértelmű túlvilági lények, mágia, szellemvilág, hanem hogy LEHETSÉGES túlvilági lények, mágia, szellemvilág..
 50. Válasz
 51. augusztus 9, 2012 @ 7:24 du
 52.  tudat kollektivEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
 53. Válasz
 54. augusztus 9, 2012 @ 7:40 du
 55.  zplusahhoz képest a civil felvételeken hol átrepült a repülő a tornyon, hol az egyik szárnya hiányzik.. nem tökéletes a vetités.. leomlik egy torony, amelyikhez közel nem járt semmi.. nem gyanús valami?
 56. Válasz
 57. augusztus 9, 2012 @ 7:49 du
 58.  BraveheartBuddha!!! Azért tiszteld a => :”és én személyesen nem is sajnálom az átlag hülye embereket bármennyit is tudjanak vagy sem…  ” embereket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Amiért még nem érettek a változásra, addig nics jogod sértegetni, lenézni őket,azért mert te érettebb vagy!:( “Mindenkit a saját szintjének megfelelő dolgok és feladatok találnak meg az életben….ez egyénenként változik… Ha van feladatod ebben a folyamatban, meg fog találni úgyis…ha nincs akkor tehetek én bármit…”Ez igaz de neked se esnének jól -e sorok ha közéjük tartoznál! TESTVÉREIM!!!!: EZT NÉZZÉTEK MEG NAGYON JÓ ÉBRESZTŐ VIDEÓ!!! NEM BLA BLA BLA EZ AZ EMBER AZ ÉLETÉT TETTE FEL ÉRTÜNK, MIDANNYIUNKÉRT, ÉS SENKIT NEM SÉRTEGET A JÓKBÓL!!! http://www.youtube.com/watch?v=aMsE8osnbV8&feature=youtu.be (David Icke – The Lion Sleeps No More . Moon Control (magyar felirattal)Buddha ha te annyira akarsz szívből segíteni, de igazán, akkor dobd fel a témát!!!Most kiderül hol állsz!!!:)
 59. Válasz
 60. augusztus 9, 2012 @ 8:24 du
 61.  Valentinofelfogtad amit írtam?
 62. Válasz
 63. augusztus 9, 2012 @ 8:25 du
 64.  Valentino”Amiért még nem érettek a változásra, addig nics jogod sértegetni, lenézni őket,azért mert te érettebb vagy!” Én komolyan nem hiszem el, hogy nem látjátok magatokat… milyen alapon éretlenebbek mások nálatok? Mert nem hisznek a gonosz gyíkemberekben meg az olimpiai sátánista maszturbálásban?
 65. Válasz
 66. augusztus 9, 2012 @ 8:30 du
 67.  kredenczhttp://youtu.be/YSubC55KI2cSült delfinek a ‘tornádó’ után…
 68. Válasz
 69. augusztus 9, 2012 @ 8:34 du
 70.  Táborszki BálintNem, nem lesz nyilvánvaló, ahogy azt senki sem írta. Vagy ha belinkeled azt a cikket, amiben ez így le van írva, utána én elmagyarázok neked mindent amire kíváncsi vagy bármilyen témáról.
 71. Válasz
 72. augusztus 9, 2012 @ 9:01 du
 73.  SBG BuddhaBocs, ha úgy tűnt, csak szándékosan idéztem a szavakat, nem személyeskedésből…Vajon melyik oldalon állnék Braveheart….? Szerintem Te tudod…Én csak az igazságot keresem és igyekszem minél több oldalát megmutatni…Segíteni akarok az embereknek a magam eszközeivel. Akinek csak lehet…Abszolút a David Icke pártján állok, ezért is idézek és osztok meg tőle sok mindent! Nekem nagyon sokat segített és ébresztett rá dolgokra… Örülök, hogy azóta egyre többet van már magyarul is… Tényleg az életét tette fel erre. Az szlogent és tőle vettem (Every heart makes a difference).
 74. Válasz
 75. augusztus 9, 2012 @ 9:06 du
 76.  BraveheartValentino! Nem tudom mennyit olvastál már -e témában. Miről tudsz, de őszinténte mit érzel szerinted most minden rendben???? Így kell éljünk??? érzed te azt az erőt hogy a lelked hallhatatlan? Voltál már a halál közelében többször is???Hmmm?? Mit érzel csak 300 bankár kavar itt???! Miért halt meg annyi ember társunk a háborúkban??? Ja ez csak az olajért volt??? Vagy az aranyért??? Te ha tehetnéd, hogy megnyomj egy gombot, TE megnyomnád, és megölnél egy idegen országot..??? Akkor ha te ezt át tudod érezni egyáltalán, a kis gyereker halálsikolyát egy atombomba után!!!!!!!!! Olyan bölcs vagy és laza???? Hmmm?? Akkor ha átgondololjátok úgy IGAZÁN TI TESTVÉREIM MINDANNYIAN, EMBERNEK NINCS SZÍVE, GYOMRA LELKE, EGY KISLÁNYT, VAGY EGY ORSZÁGOT LEDARÁLNI!!!!!!!!!!!!!LÁTTÁTOK MÁR AZOKAT A KÉPEKET AMIKOR A KÖZEL KELETEN SÍRVA TARTJA KEZÉBEN AZ APA A VÉRES KISLÁNYÁT EZT EMBER INTÉZTE!!!!!????? NEM HISZEM!!!!!!!!!!!!!!!!! http://harcunk.com/2012-03-23/toulouse-i-meszarlas-elozmenyei-okok-kezdetektolNa??? Melyikőtöknek van ehhez szíve???? Akkor emberek irányítanak??? NEM!!!!
 77. Válasz
 78. augusztus 9, 2012 @ 9:23 du
 79.  ValentinoNem, a vezetők úgy szarok ahogy vannak. De attól még nem földönkívüli náci sátánista gyíkemberek, akik egy többszáz éves titkos szervezet tagjai, akik arra maszturbálnak, hogy mindenhova piramisokat csesznek, és földrengéseket szórnak el kedvük szerint. Történnek szörnyű dolgok a világban, nagyon is, a média befolyásol minket. De nem úgy ahogy azt a 600 káoszelmélet tartja..
 80. Válasz
 81. augusztus 9, 2012 @ 9:41 du
 82.  SBG BuddhaTessék Braveheart, friss cikk és egyezett az én szándékaimmal is, mert nélkülözhetetlen lesz sok ilyen információ a folyamatok megértéséhez. Csak ez már tényleg túl fog menni az átlagemberek gondolkodási képességein. De elkezdjük és meglátjuk, mennyire bírjátok….
 83. Válasz
 84. augusztus 9, 2012 @ 9:48 du
 85.  Valentinofenti cikk röviden: globális elmemanipuláló fegyver, ami az ÖSSZES KONTINENSEN kivan építve. Mivel globális, ezért azt vonom le, hogy nem az USA a gonosz, hanem egy szörnyen gonosz szervezet, akik az összes kontinensen befolyással vannak. ”Eredetileg az időjárás befolyásolására és földrengések előidézésére, de a gravitáció manipulálására is alkalmas. ”Honnan tudja innen mindenki, hogy egy titkos ”űrfegyver” hogy működik, és mire képes…? Elmentetek a műszaki egyetem professzoraival egy HAARP állomásra és megvizsgáltátok a működését? Esetleg tornádóknál, földrengéseknél láttatok egy órási fénygömböt az égen amibe kivolt írva hogy ”maguk a HAARP titkos apokalipszisszerkezet legújabb áldozatai”? Nem, mégis mindenki fizikaprofesszornak érzi magát az interneten.És ne mondja senki azt, hogy ”DEHÁT LEVAN ÍRVA A CIKKBE EGY BENFENTES ÁLTAL!!!!”Ez a véleményem:http://anongallery.org/img/4/8/go-on-the-internet-and-tell-lies.jpg
 86. Válasz
 87. augusztus 9, 2012 @ 9:52 du
 88.  Táborszki BálintNem ember, gomba.
 89. Válasz
 90. augusztus 9, 2012 @ 9:53 du
 91.  akTaA kritikus ember lehúzó ember? A Te célközönséged az olyan emberek lennének, akik minden kritika nélkül olvasnak el olyan híreket, amelyeknek egyetlen egy forrása van? Semmi különös nincs ebben, százszor elmondtam már: aki a tv2-ről vált a vilaghelyzete blogra, vagy akármilyen “hír”oldalra, és minden kritika nélkül olvassa ezeket a sorokat, egy hangyafasznyit sem ébredt fel, csak más meséivel alstzik el minden nap.Az igazságért általában nem kérnek pénzt, és ha az oldal üzemeltetőjét nem önzetlen non-profit célok vezérelnek, az igazság szeretete, hanem a pénz, akkor nem vagy hitelesebb a tv2-nél, vagy rtl klubnál, ők is a pénzért csinálják a híradóikat.”zplus”: “Szerintem ha okosakat irsz, még SGB Buddha is felvesz a linkek közé. Várjuk megvilágositó soraidat.” Nem célom senkit félrevezetni. Amiről ma azt hisszük igazság, holnap bebizonyosodhat, hogy hazugság. Sokkal fontosabb lenne az elvet oktatni, ami alapján az igazságot lehet kutatni, felismerni. Ti meg vegyétek az alufólia sisakokat kétezerért, ahogy Németh János is írta.  “Az ember nem reklámozza, hogy mikor milyen ügy mellé áll vagy melyik rászoruló családnak, kerekes szék nélkül boldogulni nem tudó srácnak, vagy az országot itt hagyni készülő, anyagi gondban lévő mindenki számára értékes elemző videókat készítő barátunknak segít…”Pedig többen segítenek, ha tudják mire megy a pénz, mint látatlanban puszira adományozni.
 92. augusztus 9, 2012 @ 10:15 du

2014.02.04:

Ma, ha a világ bármely pontján katasztrófa történik, rögtön megjelenik a verzió: ez az Egyesült Államok cselszövénye! És utána egy hosszabb diskurzus következik a HAARP globális projektről, mely – hivatalos verzió szerint – bolygónk éghajlata tanulmányozása céljából jött létre, de valójában a soha nem látott erejű éghajlati és pszichotróp fegyver.

És most jelent meg egy másik hír: az Egyesült Államok megpróbálta megváltoztatni az éghajlatot Szerbiában, az Északi-sarki szintig akarta csökkenti a hőmérsékletet, de szerencsére a kísérlet nem járt sikerrel, a hideg viszont rászállt az Egyesült Államokra. Ezt az információt annyira részletesen fejtegették a szerb médiában, hogy az Oroszország Hangja vezető orosz szakértőkhöz fordult, fejtsék ki véleményüket. Konsztantyin Szivkov hadtudományi doktor a következőket mondja:

Elvben ez reális dolog. Egy bizonyos régió fölött előidézhető az eső, ha megfelelő keveréket, aerozol formációt szórunk. Vagy fordítva: Moszkva környékén nagy rendezvényekhez jó időt csinálunk, ez nem probléma. Hadműveletek területén is alkalmazható ez a módszer kedvező időjárási viszonyok megteremtése céljából.

De stratégiai tekintetben a HAARP egyelőre még nem tekinthető fegyvernek, mert a jelenlegi körülmények között hatását a klímára nehéz előrejelezni. Tehát, igaz-e a hipotézis, hogy volt egy arra irányuló kísérlet, hogy szokatlanul alacsony hőmérsékletet provokáljanak ki Szerbiában, és ennek eredményeként a hideg az USA-ba jött? Szivkov így folytatja:

A fegyver alkalmazása előreláthatatlan hatással járhat. És természetesen, ez hatással lesz az időjárásra nagy területen: egy egész kontinensen, vagy félkontinensen. Ezért értelmetlen lenne állítani, hogy a HAARP célja Szerbia volt. A HAARP képtelen lenne csak Szerbiába találni: ez olyan dolog, amikor ágyúval verebekre lőnek.

Ideiglenesen felgöngyölítették a HAARP-projektet, mert egyelőre nem lehet pontosan tudni, mihez vezethet alkalmazása.

És miért történt, hogy amikor a NATO bombázta Jugoszlávia területét, Dél-Kelet-Európába rendkívül szép idő jött? Alekszandr Golubev meteorológus véleménye:

Gakorlati meteorológus vagyok, 3-9 naptól egy hónapig terjedő időjárási előrejelzést állítok össze. Egyértelműen mondhatom: amikor tiszta, jó időt ígérünk, ezt elég hosszú szakaszra jelezhetjük előre. Általában ez anticiklon, ami nagy terület fölött alakul ki. Ezért nem állítanám, hogy ez szándékos időjárástervezés lett volna. A tudomány és a technológia jelenlegi fejlettségi szintje mellett erről még nem lehet szó.